Poznańska firma Legimi, twórca jedynej polskiej aplikacji do czytania książek na Windows Phone 7, udostępniła jej nową wersję. Udoskonalono przede wszystkim kluczowy z punktu widzenia klientów moduł czytania. Aplikacja dla WP 7 jest częścią ekosystemu Legimi, umożliwiającego czytanie w chmurze na urządzeniach wyposażonych w najpopularniejsze mobilne systemy operacyjne (iOS, Android, WP 7) oraz na Windows PC. W zaktualizowanej wersji aplikacji, dostępnej od wczoraj w Windows Marketplace, dodano możliwość powiększania ilustracji, znacząco poprawiono stabilność modułu czytnika książek, ulepszono ekspozycję treści, a także nieco zmodyfikowano wizualną stronę aplikacji. - Udostępniając aplikację dla Windows Phone w niedługim czasie zajęliśmy niezagospodarowaną do tej pory rynkową niszę. Dzięki pozytywnym recenzjom, jakie zebrała już pierwsza wersja aplikacji, po kilku miesiącach możemy stwierdzić, że było to bardzo dobre z biznesowego punktu widzenia posunięcie – komentuje Mikołaj Małaczyński, prezes Legimi. Aplikacja dla Windows Phone 7 jest najczęściej używaną przez czytelników platformą spośród wszystkich, udostępnionych przez Legimi. Od kilku miesięcy liczba jej użytkowników rośnie również najdynamiczniej, łączną liczbą pobrań ustępując już tylko aplikacji dla iOS. Użytkownicy WP 7 przeczytali od wprowadzenia aplikacji blisko 6 tys. książek.