Poznańska firma Legimi, jako jedyna na polskim rynku dostarczająca usługę czytania w chmurze dla systemów operacyjnych iOS, Android, Windows Phone i PC, po po raz kolejny organizuje konkurs dla swoich fanów na Facebooku. Aby wygrać tablet Dante lub doładowanie konta Legimi wystarczy wykazać się wiedzą i... refleksem. Od dziś do piątku, codziennie o 10:00 i 21:00 w przygotowanej na potrzeby konkursu aplikacji, internauci znajdą spreparowane zdjęcia. Przedstawiają one znane osoby ze świata polityki, sztuki i sportu, trzymające w rękach tablet Dante. Zadanie polega na jak najszybszym odgadnięciu, kto czyta z Legimi. Laureaci otrzymają doładowania konta w wysokości 50 zł, a zwycięzcy edycji specjalnych – tablety Dante. Nie wiadomo, które edycje będą nosić miano specjalnych – organizatorzy chcą w ten sposób dodatkowo zachęcić do systematycznego brania udziału w akcji. Dodatkowo każda prawidłowa odpowiedź nagradzana jest rabatem w wysokości 5%. Zniżki sumują się, więc osoby, które wykażą się wiedzą, mają szansę na zakupy w Legimi nawet za pół ceny. - Osobom czytającym, a zatem mającym spore kulturowe obycie, nie możemy zaproponować konkursu polegającego na, mówiąc obrazowo, odróżnieniu koła od kwadratu. Jestem przekonany, że zidentyfikowanie postaci ze zdjęć nie będzie stanowić dla użytkowników Legimi żadnego problemu – mówi Mikołaj Małaczyński, prezes Legimi. - Bardzo odpowiada nam ten nieformalny sposób komunikacji z klientami, nie tylko budujący relacje z nimi, ale i na swój sposób popularyzujący ideę czytania na ekranie – dodaje. Informacje o zwycięzcach poszczególnych edycji będą publikowane po ich zakończeniu, natomiast kody rabatowe (uwzględniające wszystkie poprawne odpowiedzi), zostaną wysłane uczestnikom konkursu na adres e-mail.