Koncepcja aplikacji NewsBox, umożliwiającej dostęp do bieżących artykułów z prasy i Internetu, zostanie zaprezentowana 25 lutego podczas międzynarodowej konferencji Tools of Change 2010 w Nowym Jorku. Technologia Legimi wzbudziła zainteresowanie komitetu organizacyjnego pod patronatem Tima O'Reilly'ego z uwagi na otwartość oraz możliwość dystrybucji nie tylko zabezpieczonych książek, ale i czasopism. NewsBox to krok w kierunku inteligentnej, spersonalizowanej gazety, w której artykuły zostaną dobrane tematycznie na podstawie preferencji użytkownika przez algorytmy sztucznej inteligencji.

Atrakcyjny model biznesowy i system rozliczeń sprawiają, że NewsBox ma szansę stać się nowym kanałem dystrybucji treści prasowych. O postępach prac nad NewsBoxem można dowiedzieć się z newslettera Legimi. Szczegółowe informacje na temat prezentacji, którą poprowadzi Prezes Zarządu Mikołaj Małaczyński, można znaleźć na stronie internetowej konferencji.